Top

Fotokonkurranse i historietimen?

Dette bildet av Alnes fyr er tatt av Henny Stokseth

For fjerde år inviterer Wikimedia Norge til fotokonkurransen Wikimedia Loves Monuments. Den internasjonale fotokonkurransen samlet i fjor mer enn 15 000 fotografer og brakte 350 000 bilder av kulturminner fra hele verden. I fjorårets norske konkurranse deltok om lag femti hobbyfotografer og hele 2 500 bidrag ble lastet opp. Vinnerne vant flotte premier i form av gavekort på fotoutstyr, og bøker.

Konkurransen handler om å ta det beste bildet av et kulturminne i Norge, utfra vurdering av en fagjury. De beste bildene går også automatisk videre til den internasjonale konkurransen som har egne premier. Norske bilder har flere ganger kommet til den internasjonale finalen.

Det er tre enkle regler for å delta i Wiki Loves Monuments 2014:

  • Du må laste ditt fotobidrag opp i fri lisens på Wikimedia Commons i september
  • Bildet kan være tatt når som helst, men det må være ditt eget og ikke lastet opp til Commons tidligere
  • Bildet må være av et registrert kulturminne i Norge.

Du kan finne alle kulturminnene til konkurransen i riksantikvarens kartverktøy, som inneholder samtlige kulturminner i Norge, inklusive de kommunalt vernede bygningene i Oslo. Du finner ellers en mer begrenset liste med de viktigste kulturminnene her http://no.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wiki_Loves_Monuments/kulturminner.

,

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes